Solen skinner, det er mandag, fridag og der er gulerødder i køleskabet ; Så var jeg da nødt til at bage gulerodsboller! Det er nogen grove nogen af slagsen- det er dejligt!
3 groftrevne gulerødder
Dejen er helt klistret, så man former bare noget der ligner boller, med to skeer
Lige kommet ud af ovnen, lige til at guffe i sig!
Opskriften er en kombination af flere gulerodsbolle-opskrifter jeg har fundet her og der:
35 g gær
6 dl vand
1 dl cremefraiche
1 tsk salt
1 spsk honning (sukker kan også bruges)
3 groftrevne gulerødder
100 g femkornsblanding
100 g havregryn
100 g fuldkornsmel
hvedemel
Gæret opløses i lunken vand, Så tilsættes cremefraiche, salt og honning- rør lidt..
Så tilsættes de revne gulerødder, og herefter kornblanding, havregryn og mel.
Hvedemelet har jeg ikke skrevet mængde på, for det skal bare hældes i under omrøring indtil konsistensen er god! Den skal være tilpas klistret, men alligevel slippe siderne af skålen.
Rør i ca 3 min, og lad så dejen hæve i skålen i 1 time.
Dejen er så klistret, så det kan ikke nytte noget at stikke fingrene i, så tag 2 spiseskeer og form nogle klatter i passende størrelse.. Lad dem hæve på pladen i 30 min.
Tænd ovnen på 225 grader og bag bollerne i 15-20 min.. Så begynder det snart at dufte:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar